Interim Casemanager

 

Verzuimkosten verlagen

Als oprichter en eigenaar van Arbeidsdeskundig bureau ADarbo én zelfstandig professional begeleid ik organisaties in het doorbreken, terugdringen en voorkomen van verzuim in de breedste zin van het woord.

Op projectbasis zet ik mijn expertise en deskundigheid in. Ik help organisaties regie op verzuim te nemen, grip te krijgen op de geldstromen die verbonden zijn aan verzuim en verzuimkosten te verlagen.

Mijn ervaring is breed. Ik ben o.a.  inzetbaar in de zakelijke dienstverlening, arbodiensten, de zorg en het onderwijs. Profit en non-profit. Het MKB en de grote organisaties met 100+ medewerkers. Uiteraard kan ik je voorzien van referenties.

Mijn benadering is persoonlijk en betrokken. Als opdrachtgever staan jouw wensen en doelstellingen voorop. Als onafhankelijk en gedreven professional ben ik loyaal, dienstverenend en resultaatgericht. Door zowel mijn persoonlijkheid als ervaring ben ik perfect in staat om binnen jouw organisatie zelfstandig of in teamverband te opereren. Ik beschik over een natuurlijke stijl van leidinggeven en coachen. Weerstand buig ik eenvoudig om. Ik kan een koers uitzetten, een missie en een visie inzake verzuim formuleren, beleid ontwikkelen en opstellen,  uitdragen en binnen jouw organisatie succesvol implementeren.

Ik ben opgeleid als Arbeidsdeskundige én als Casemanager. Door middel van permanente educatie ben ik altijd op de hoogte van de laatste veranderingen in mijn vakgebied.

Het juiste moment

Ik ben inzetbaar op tijdelijke basis. Omdat je een project hebt, ter vervanging van zwangerschapsverlof of overbrugging van enige andere periode. Ook is het goed mogelijk dat je mij tijdelijk inzet als dé expert die, samen met jouw HR afdeling, zaken verder professionaliseert. Wanneer ik weer weg ga, nemen jouw eigen personeelsleden het moeiteloos van mij over.

Als Interim Casemanager Verzuim ben ik o.a. inzetbaar in de volgende taken:

  • Lopende verzuimdossier ordenen, analyseren en doorbreken.
  • Binnen jouw organisatie het “Eigen Regie Model” met succes implementeren.
  • Ondersteunen in het kiezen van een nieuwe arbodienst.
  • Dossiers geheel doorlopen voor de RIV-toets c.q. WIA-beoordeling.
  • Het opzetten / actualiseren van verzuimbeleid.
  • Het opzetten / actualiseren van re-integratiebeleid.
  • Het trainen van leidinggevenden inzake het beheersen van verzuim.
  • Een verzuim-volgsysteem voor je opzetten of opschonen.
  • Een brede analyse maken van het verzuim binnen de organisatie met daarop aansluitend een plan van aanpak om  verzuimkosten te verlagen.