Workshop Hoofdpijndossier & Workshop Verzuim in Zelfsturende Teams

Geplaatst op

Voor de zomer was ik als arbeidsdeskundige én verzuim- en gezondheidsprofessional te gast bij een tweetal inspiratie bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten werden georganiseerd door Vernet: specialist in het verzamelen van verzuimcijfers en in het berekenen van directe en indirecte kosten van het verzuim. In navolging op deze inspiratie bijeenkomsten organiseer ik dit najaar samen met Vernet een aantal workshops.

Workshop Hoofdpijndossier

Elke organisatie heeft ze! Een al wat langer verzuimende medewerker waarbij je als werkgever langzaam aan de grip op het dossier bent verloren. Hoe langer een dossier loopt, hoe kleiner de kans dat iemand nog terug komt in het eigen werk. En ook hoe hoger de kosten en hoe groter het risico op een loonsanctie. In deze workshop mag je zo’n eigen hoofdpijndossier meenemen. Ik leer je hoe je overzicht krijgt, je risico’s in kaart brengt, de regie weer neemt, de kosten beheerst en het risico op een loonsanctie kunt verminderen. Na de workshop kun je dit ook met je andere en toekomstige hoofdpijndossiers zelf doen.

Worshop Verzuim en Zelfsturende Teams

Veel (zorg)organisaties werken al met zelfsturende teams, zitten in de transitie naar zelf sturende teams of hebben plannen te gaan werken in zelf sturende teams. Eerder hebben veel organisaties al de overstap gemaakt naar het Eigen Regie Model bij verzuim. Maar wat is de invloed van zelfsturende teams op de ontwikkeling van je verzuimcijfers? Werkt je huidige Eigen Regie Model nog wel bij zelfsturende teams? Hoe richt je preventie-, verzuim, en re-integratiebeleid effectief in wanneer je gaat werken met zelfsturende teams? Bij wie ligt de regie dan eigenlijk? En is er een verschil tussen Regie en Coördinatie? Na deze workshop heb je voldoende input en inspiratie om binnen jouw eigen organisatie de discussie over verzuimbeleid en zelfsturende teams de goede kant op te kunnen begeleiden.

Ook is er, samen met Vernet,  een bijeenkomst ‘interpretatie verzuimcijfers en zinvolle management rapportages’ in de maak.

Bovenstaande workshops zijn primair bedoeld voor leden van Vernet (www.vernet.nl) en worden tegen onkostenvergoeding aangeboden. Ben je werkzaam in een andere branche en heb je ook interesse in één of meerdere van bovenstaande programma’s? Neem dan contact met mij op (tel: 06-14500196 of e-mail: info@adarbo.nl).

Tags: , , , , , , , , ,